Το Αποτέλεσμα
34,5%
Ποσοστό Εξοικονόμησης

Συνολική Ετήσια Δαπάνη:
€1,100,000
Συνολική Ετήσια Δαπάνη:
€379,500
Ο πελάτης, ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του έργου, αποφάσισε την άμεση εφαρμογή των λύσεων και στα άλλα υποκαταστήματα του δικτύου, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις σημαντικές επιδόσεις εσωτερικά στον οργανισμό και σε εξειδικευμένο συνέδριο για τη μείωση του κόστους.
ENERGY MANAGEMENT DESK
ENERGY MANAGEMENT MOB

Η Πρόκληση

1

Το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας προβλημάτισε τα στελέχη της εταιρείας. Για το σκοπό αυτό, εξετάστηκε μια πλειάδα εναλλακτικών λύσεων εξοικονόμησης.Οι λύσεις αυτές απαιτούσαν την υλοποίηση επενδύσεων υψηλού κόστους, ενώ η χρηματοπιστωτική κρίση είχε ασκήσει σημαντική πίεση όσον αφορά τη ρευστότητα της εταιρείας. Επιπλέον, η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από εναλλακτικό πάροχο δεν επέφερε τα αναμενόμενα οφέλη.

Η Μέθοδος

2

Η Verallis κλήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια. Οι εξειδικευμένοι αναλυτές της Verallis, επισκέφθηκαν τα καταστήματα του πελάτη και συναντήθηκαν με το αρμόδιο προσωπικό, προκειμένου να κατανοήσουν τις ανάγκες, τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν και τις ενέργειες που σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον, καθώς και τη δυνατότητα βελτίωσης της διαχείρισης της ενέργειας στα καταστήματα.Το επόμενο βήμα περιλάμβανε την παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων εξοικονόμησης. Η προτεινόμενη λύση δοκιμάστηκε στο μεγαλύτερο κατάστημα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η συνολική εξοικονόμηση, μετά την εφαρμογή της λύσης για έξι μήνες, ήταν 50%. Η συνεχής παρακολούθηση, η εκπαίδευση και η βοήθεια που παρείχαν οι αναλυτές της Verallis οδήγησαν σε διαρκή μείωση του κόστους. Η εταιρεία εφάρμοσε αμέσως τις λύσεις σε όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα.